Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

donderdag 30 maart 2006

Zonsverduistering

Gisteren was een spanende dag, want…
Als eerste was ik vrij op een doordeweekse dag
Ten tweede hadden we om half 8 een brandoefening (was dus gewoon vroeg er uit op mijn vrije dag)
En ten derde natuurlijk….de zonsverduistering.
Ik stuur jullie later wel meer foto´s, maar vast een om te laten zien wat julli egemist hebben. Ik weet wel dat ik waarschijnlijk op een betere plek was dan jullie!



dinsdag 28 maart 2006

African calibration !!!!

Tijd voor een nieuw bericht, want er is weer genoeg te melden. Afgelopen zaterdag was dan, na weken van voorbereiding, de African calibration evening!!! Met een echte catwalk en modeshow. Wat is er met Linda gebeurd dat ze daaraan meewerk zullen jullie misschien denken? Tja ze vroegen of ik mee wilde helpen en ook al ben ik een Afrikaan, ik heb toch maar meegeholpen met organiseren.
Het plan was om de bemanning van de Anastasis hun Afrikaanse kleding te showen op een mooi podium, Afrikaanse dans en muziek kortom: Afrika vieren! Verschillende bemanningsleden hebben gelopen en ook Liberianen die op het schip werken als vertaler waren te porren om te komen lopen. Twee Afrikanen presenteerden het en gaven uitleg over het de kleding. Wist jullie dat de beste Afrikaanse lappen stof gedrukt worden in ons enige echt Holland? Nooit gehoord, maar het is wel waar.
Zondag zijn we met een groepje eerst naar een kerk van een dagwerker geweest. Hij werkt op het histologielab en had mij al verschillende keren uitgenodigd dus moest er maar van komen. Het was een kleine, nog nieuwe gemeente met ongeveer 20 mensen in zeg maar in de hal van een gebouw. We hadden twee boxen van ongeveer 50 cm bij 180 of 2 meter groot genoeg voor een hele grote zaal dus. Het geluid waneer de zangeressen zongen was dan ook niet echt prettig voor je oren, maar toen de pastor sprak (erg goede preek trouwens) was het geluid iets beter. Ze kunnen makkelijk zonder microfoon en luidsprekers, maar dat is iets wat voor Afrikanen erg belangrijk is. Hoe grotere boxen hoe beter. We werden nog uitgenodigd bij de pastor voor over een paar weken dus dat gaat nog gebeuren als het goed is. Hierna zijn we doorgereden naar het strand. Ik ben hier nog maar twee keer naar het strand geweest om te zwemmen dus had er wel zin in. De golven zijn hier echt geldig. Het is een gevecht met de zee. Waneer je tot je middel in het water staat, komen de golven ver over je heen en net voor de golf komt, wordt je helemaal meegesleurd. Niet echt een plek om alleen te zwemmen dus maar wel super. Vermoeid maar voldaan kan ik er weer tegen aan om van de week aan het werk te gaan. Vandaag heeft Colleen, mijn collega een dag vrij en ik als het goed is morgen. Lekker, want tijd om eens lekker te lezen heb ik niet echt dus misschien morgen.
Tja over dat eten…Geef mij onderhand maar eens een lekker bord met stampot rauwe andijvie of zo hmmm heerlijk het water loopt me al in de mond. En die gebakken bananen mogen ze dan van mij houden! Ik eet het wel eens hoor dat Liberiaanse eten, maar voor mij is het allemaal hetzelfde. Of het nu potatoleaves, kasavaleaves is het is allemaal groen en smaakt voor ons hetzelfde. Voor de Liberianen is het een grote variatie. Zeker waneer je er de ene dag vis en de andere dag kip of ander vlees door doet. En de topper..voor de mensen die rijk zijn…die doen er kip, vis en ander vlees in. Dat is pas smullen!
Eet smakelijk allemaal


Afrikaanse dans, modellen en Afrikaanse Linda