Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

donderdag 31 augustus 2006

Foto's van vrienden van Linda

Hier dan mijn roommies van de afgelopen twee maanden. Ze gaan me verlaten dus nog even een foto. Wel grappig is dat ze allemaal een band hebben met Nederland. Links ben ikke (voor diegene die me al lang niet meer hebben gezien) ,dan Ilne uit Zuid Afrika(haar vriend is Nederlander, Laura uit Engeland(haar moeder is Nederlands) en Coby uit Amerika (haar ouders zijn van oorsprong Nederlands
Dit zijn Agnes en haar moeder. Ze lagen de laaste drie weken naast Espreance dus heb ik ook veel tijd met hun doorgebracht. Agnes had veel koorts waardoor de operatie niet door kon gaan. Nu si ze gelukkig weer beter en hoopt ze in November terug te komen voor haar operatie.
Hier is ze dan: Esperance. Dit is een foto van een paar weken geleden buiten op de schommel


Wisten jullie dat je van hanschoenen hele mooie balonnen kan maken? Nou wij wel hoor!

Linda gaat boeven vangen in Sierra Leone

OK Peter je wilt verhalen? Dan krijg je die van mij! Ik bedacht me dat ik al heel wat spannendst heb gedaan dus moet ik weer iets nieuws verzinnen. Vanmorgen kwam er een mail waardoor er weer actie kwam hier: Ik ga volgende week vrijdag voor twee weken naar Sierra leone om boeven te vangen! OK is dat spannend genoeg?
Anders weet ik het ook niet meer. In Sierra leone heeft Mercy Ships een ziekenhuis aan land en daar is ook een lab. Er werkt daar een plaatselijke man en die wil een paar dagen vrij en ze vertrouwen hem niet erg. Hij gebruikt wel erg veel labspullen dus willen ze nu checken of hij nu zo vele gebruikt omdat hij niet weet hoe hij met de spullen omgaat of omdat hij alles doorverkoopt om zo zijn salaris te verhogen. Waneer dit laatste het geval is, is dat geen corruptie, maar een deel van je salaris. In het westen noemen we dat corruptie, maar in Africa niet. Gelukkig zijn niet alle Africanen zo en nu maar hopen deze man ook niet. Ik heb geprobeerd om samen met een verpleegkundige van het schip te gaan, maar die kon geen vrij krijgen. Het belooft een spannende reis te worden. Eerst met het vliegtuig naar Freetown, Sierra leone en dan moet ik in het nadere gedeelte van de stad zijn, maar er is een groot stuk zee tussen. Met de auto is het ene paar uur om er om heen te rijden (lijkt Nederland wel met al die omwegen). Dus ga ik met de helikopter of met de ferry, wat veel sneller is.
Sierra Leone heeft ook nog prachtige stranden, maar ik ga natuurlijk voor het werk. Grapje ik ga niet voor de stranden, maar ik ben wel super blij dat ik er heen kan om het project daar te zien, want ik heb er al veel van gehoord. Jullie vragen je misschien af of Sierra Leone veilig is? Dat ga ik dan direct ook even uittesten. Nee hoor het is niet erg onveilig. Veiliger als Liberia zelfs.


Dus veel spannende dingen in het verschiet. Ik ben verder bezig met werken en domino spelen. Af te toe win ik van Esperance. Ik zal jullie snel een foto mailen. Hij is pas al wel gemaakt, maar ik wacht totdat ze hem op de computer zetten.
Goed weer terug naar jullie spannende verhalen!