Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

vrijdag 28 april 2006

bijzondere dag vandaag

Hallo Allemaal,
Tja afwachten wie de prijs gaat winnen die Maurits heeft befooft, maar wie het gaat betalen weet ik nog niet.
Een bijzondere dag vandaag, dus tijd voor een berichtje.
Het eerste gaat over zuinigheid. Zuinigheid is denk ik een goede eigenschap die de meeste Hollanders wel in zich hebben. Mijn familie zegt natuurlijk hierop direct: Zeker Linda. Tja ik moet bekennen dat ik altijd best zuinig ben, maar niet te erg geloof ik hoor.
Deze zuinigheid komt hier goed van pas, want sommige dingen zijn hier schaars. Zoals shampoo.
Vandaag is dus de grote dag dat na 5 maanden dan eindelijk mijn fles shampoo en tandpasta leeg is en ik vandaag aan de nieuwe kan beginnen. Zo ook wattenschijfjes zijn schaars, maar waneer je uit elkaar haard heb je er twee en kan je er twee keer zo lang mee doen. Ja echt zuinig hoor.
Ook waneer er iemand van de Nederlanders naar huis gaat krijg je nog wel eens halfvolle shampoo flessen en andere half lege dingen. Ik heb in mijn eentje niet veel nodig en geef het dan ook vaak aan een Nederlands gezin hier aan boord. En ze zijn er heel erg blij mee.
Ook de Nederlandse tijdschriften worden door iedereen gelezen en zeker de Donald Ducks zijn favoriet. Dus waneer je de kleine dingen wilt leren waardere…kom naar het schip!
Maar iets bijzonderders was nog wel dat ik vandaag mijn eerste trouwerij via internet hebt gevolgd. Vandaag was de trouwerij van Floris en Klarinda uit Linschoten en in het gemeentehuis hangen twee wabcams. Ik had dan wel geen geluid en de beelden versprongen pas na 15 sec, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb helaas alleen de kus gemist! Maar die staat vast wel op een foto die ik later nog wel kan zien.
Iedereen een hele goede koninginnendag en succes met zaklopen, spijkerpoepen en geniet van de oranje tompoezen!

donderdag 27 april 2006

van matrassen tot blije kindertjes




van Pesach tot Moeder natuur in Liberia en Heineken









dinsdag 25 april 2006

Weer tijd voor een update van hier. Mijn lieve broer Maurits zou foto´s voor mij plaatsen (kan het op dit moment hier niet), maar dat heeft hij nog niet gedaan. Dus het worden een beetje late Paasfoto´s, maar beter iets dan niets.
Ik had de vorige keer over een apparaat welke het niet deed, maar dat probleem is nu verholpen. Na drie dagen lang met drie verschillende vrouwen te hebben gebeld was het probleem nog niet opgelost en toen een man belde…kanden we het probleem oplossen. Maar vergeet niet dat twee vrouwen (vaarvan ik er dus een) het wel opgelost hebben. De man vertelede ons alleen wat we moesten doen. Hij heeft daarna een stukje op de site van de company geschreven .Waneer je het wil lezen de site is:


http://mysite.verizon.net/winnhawk/abbott/

Moet bekennen dat mijn naam niet genoemd wordt, maar ik was er toch echt en was diegene aan wie Colleen aanwijzingen gaf. Dus de rust is weer terug in het lab.
Inmiddels is de doos die mijn moeder met nog andere mensen voor mij gevuld had aangekomen in de container vanuit Holland. Nu ja voor mij….er zat voor mij ook wat in. Het meeste is voor het gehandicaptenhuis en het weeshuis. De doos zat vol met vouwblaadjes, bellenblaas, kleurboeken, kleurpotloden, spelletjes en ga maar door. Zaterdag zijn we met de kinderen in het weeshuis aan de slag gegaan met de vouwblaadjes. De avond ervoor ben ik nog een tijd met een boekje in de weer geweest om weer de kikker, konijn, hond enz. te leren. De oudere kinderen onden het wel zelf, maar voor de anderen deden wij het, maar ze hadden er veel plezier in. De kinderen hebben trouwens deze week ook de matrassen. Ze zijn er dolgelukkig mee en ze hoeven dus niet meer op een kleed op de grond te slapen. Gisteren hebben we een paar spelletjes en puzzels meegenomen naar het weeshuis, ,maar hoe ga je iemand van 12 uitleggen hoe je een puzzel moet maken van 30 en 60 stukjes. Wij beginnen aan de buitenkant, maar dat weet je niet waneer je nog nooit een puzzel hebt gezien.
Ik heb ze ook geprobeerd om domino te leren (de stenen met 1 tot 6 stippen), maar die kinderen zijn al zo corrupt als wat. Gewoon een spelletje spelen kunnen ze niet. Waneer je ze stenen geeft zitten ze ze onderling te wisselen en op hun beurt wachten gaat al helemaal niet. Ze lappen dus alle regels aan hun laars, maar ik probeer het toch maar steeds weer. De houten insteekpuzzels konden ze trouwens wel maken en vonden ze erg leuk. In Nederland vinden kinderen van 4 ze al niet meer leuk, maar hier kennen ze dat niet dus ook kinderen van 8 vonden het leuk.
Naar de gehandicapten hebben we ook deze houten puzzels meegenomen. Verschillende van hun konden ze maken en vooral met de kleurboeken waren ze erg blij.
Ik zal er een paar foto´s van toevoegen.
Zijn jullie al druk bezig met koninginnendag? Wij wel hoor. Wij gaan met alle Nederlanders, aanhang en Nederlandssprekende (bijv Canadezen met Ned roods) zondag naar het strand toe voor een BBQ en natuurlijk Hollandse spelletjes als zaklopen, spijkerpoepen, koekhappen en ga zo maar door. Ik moet zeggen dat in het buitenland zijn goed is voor je nationalistische gevoel. O ja, natuurlijk moeten we ook oranje dragen en dat is ook de dresscode voor het hele schip zondag. Maar daar horen jullie noG wel.