Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

donderdag 27 juli 2006

screening en waterval

meer dan 100 mensen wachtten afgelopen maandag om door de dokter gezien te kunnen worden. Aangezien we maar 1 dackter was, moesten sommige de hele dag wachten.
De waterval
Zoals jullie zien is het hier bewolkt, maar dat maakt niet heel veel uit vind ik. Nu heb je een goede temp om er op uit te gaan.

Weer tijd voor bericht uit Ghana

Meer berichten. Genoeg over mijn werk te vertellen, maar dat is vast saai voor jullie al dat bloed en zo! Had ik al verteld dat ik een nieuwe collega heb? Ik dacht het wel, maar hij heet David en komt uit Engeland. Het is een man van bijna in de 60 of al ouder. Hij heeft in ieder geval al kleinkinderen. Het is een erg aardig man en we kunnen het samen wel goed vinden dus het is wel gezellig in het lab. O ja we werken natuurlijk ook erg hard! Al moet ik zeggen dat het een beetje komkommertijd is. Het is niet erg druk. De chirurg die altijd de tumoren doet is op vakantie voor een paar weken. Wel zijn er oogchirurgen, maar die hebben normaal geen labtesten nodig. Er zijn nog twee andere chirurgen waarvan er èèn een plastische chirurg is. Afgelopen maandag hadden we buiten op de dock een screening voor deze mensen. Je wilt niet weten wat je dan allemaal ziet! Mensen met gigantische verbrand lichaamsdelen wat vaak al langer geleden is en dus met veel wildvlees en zo. En ik zag iemand met een soort tumor aan de oren hangen het had de vorm van een druppel waarbij het puntje aan et oor hing en dan een kwab van vlees die de druppel vormde. De lengte van de kwab vlees was meer dan 15 cm en de breedte onderaan meer dan 5 cm en dat aan twee oren! De vrouw had dus gewoon een paar kilo vlees aan iedere oor hangen! Gelukkig kan ze geholpen worden.

Afgelopen weekend heb ik gewerkt, dus was ik afgelopen dinsdag vrij. Ik was al ruim 1,5 week niet van het schip afgeweest, dus dat heb ik even ingehaald. Met een groepje hebben we een paar watervallen bezocht. Ik zal een paar foto’s plaatsen. We hebben toen ook meer arme mensen gezien dan hier in de stad. In de stad is alles behoorlijk goed geregeld. Je ziet dat ze het westen willen imiteren, maar missen soms net even het laatste stukje. Zoals laatst in Nathans huis (zie foto’s) hij heeft een badkamer die betegeld is, maar bij de kraan voor de douche is een groot gat weggehakt. Misschien waren ze vergeten op de leiding een kraan te maken. Zat zou zomaar kunnen. Of vorige week in was ik in een kerk. Het was een mooi groot gebouw, maar uit het dak staken op verschillende plaatsen stroomdraden uit van een halve meter. Ze proberen het dus wel, maar het is het soms net even niet. Afgelopen vrijdag bracht Nathan een Africaanse jurk voor mij, en diegene die ook op bezoek waren, mee. Ik zal snel een foto van mij opsturen in de jurk. Het is wel een tent dus moet hij misschien nog iets kleiner gemaakt worden, maar het gaat om het idee moeten hè.