Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

zaterdag 22 maart 2008

foto's

Kasauli! Eindelijk een plaats van rust! Zonder al dat getoeter en geschreeuw wat je hier 24 uur per dag hoort

Prachtig he? Alleen niet echt lekker om er zo vlak langs te rijden!

Holi: het feest met de kleuren

Ik ook een beetje meegedaan met Holi
Veilig op ons balkon voor de eieren en kleuren

update!

Na vorige week zaterdag is er weer veel te melden. Dus daar gaan we dan. Allereerst is het vermelden waard dat ik nu in het donker bij het appartement op het terras zit en draadloos internet heb! We hebben het net ontdekt en vinden het een erg leuk Paascadeautje. We moeten wel buiten zitten, maar dat maakt niet uit met deze temperaturen! Hopelijk blijft dat zo.
Maar goed wat ik allemaal beleefd heb de afgelopen week. Vorige week zondag hebben we een kerk bezocht waar ze Engelstalige diensten hebben. Het was erg goed om na een paar weken eindelijk weer naar de kerk te kunnen en met mensen uit een ander deel van God te aanbidden. Maandag weer gewoon aan het werk. We vinden nu meer positieve monsters, omdat het weer ook warmer is geworden. Dus goed voor ons onderzoek (wel iets minder goed voor de mensen natuurlijk). Maar wij hebben in ieder geval mooi worpjes gezien! We grappig dat er op het lab 2 dagen is gediscuseerd over het naampje van het wormpje. Noortje en ik waren er na 5 minuten al uit wat het was, maar op het lab dus niet. Alle professoren en belangrijke mensen kwamen langs en hadden allemaal hun eigen visie. Dus wanneer er aan ons gevraagd werd wat de conclusie was, dan ga je maar het politiek correcte antwoord wat de des betreffende persoon wilde horen! We worden al echte Indiërs zoals je hoort. Correctheid is belangrijker dan de waarheid.
Het was deze week een korte werkweek door alle feestdagen. Donderdag zou waarschijnlijk een moslim feestdag zijn, maar woensdagmiddag werd bekend toch niet, omdat het nog geen volle maan was. Vrijdag hebben we niet gewerkt omdat het goede vrijdag was en vandaag, zaterdag niet omdat het Holi, een hindoe feestdag is. Ze doen hier mee met alle feestdagen en alles heb je vrij dus.
Vrijdag zijn we naar een plaats in de bergen Kasauli geweest. Het ongeveer 3 uur rijden met de bus en we hebben zo’n 2 euro uitgeven aan buskaartjes! Een behoorlijk bedrag hier, maar in Ned kom je voor dat geld nog amper de staat uit. Omdat de plaats een flink stuk hoger ligt was het daar heerlijk koel, wat wel lekker was voor de verandering. Een nadeel is wel dat de bus dus ook de bergen in moest en ze toch gewoon als gekken blijven rijden. Jullie willen niet weten hoe eng dat is en het enige wat je kan doen is je verstand op 0 zetten en maar doen of er niets aan de hand is. Ik ben altijd weer erg dankbaar wanneer ik levend uit de bus stap. Maar de wilde rist was het dus waard. Ik was met Noortje en Ready (collega). We hadden van een andere collega een nummer gekregen van een vriend van haar. Die hebben we gebeld en die heeft ons de hele dag begeleid. Hij had blijkbaar niets beters te doen, want hij wist niet dat we kwamen en stond 10 minuten na ons belletje al bij ons.
Vandaag is het dus Holi, het Hindoe-feest. Om te vieren dat de lente is gekomen(volgens mij is het echt al zomer) kleuren ze elkaar in alle kleuren. Voor ons niet echt handig om mee te doen, maar wel leuk om te zien vanaf het balkon. Toen we even beneden stonden kwam er een hele groep jongens aan. Ik wilde ze wel op de foto, maar als dank werk ik ook gekeurd. Gelukkig niet te erg, want je krijgt echt uitslag van die zooi en het gaat niet uit je kleren. Hierna maar weer snel naar het balkon waar het veiliger voor de kleuren was alleen niet voor de eieren (een miste op een haar na). Zie foto’s
Iedereen hele goede Paasdagen, want hier nog maar 12 uur en we mogen gedenken dat Hij opstond uit de dood! Haleluja!

dinsdag 18 maart 2008

Adres

Hierbij zoals al eerder belooft mijn adres:

Linda Versteegh
Care of. Dr.R.Sehgal
Department of Parasitilogy
Postgraduate Instituteof Medical Education & Research
Chandigarh-160 012,India

Aangezien ik over een krappe maand jarig ben, komt dit adres als het goed is precies op tijd voor jullie (hint, hint)
Mijn nummer is: 0900 9844 (wanneer je dit er voor doet is het maar 7 eurocent/min)
00 91 9814035045
Belletjes zijn welkom, maar denk er wel aan dat het hier 4,5 uur later is! In het weekend overdag is dus het makkelijks, maar na half 6 liever niet meer. want dan hoop ik in dromeland te zijn