Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

dinsdag 12 september 2006

foto's

Hier dan een stel foto's. Ik zag net in een mail dat ik op de volgende internet site sta:
http://www.fondsen.org/restyle/?page=48&medewerker=12

Kijk er maar eens
Het vliegtuig zoals jullei zien klein maar dapper
Liberia oh Libera waarom regent het altijd bij u? Even op Liberiaanse bodem voor een tussenstop
Zijn de stranden niet prachtig hier?
Zeg maar gerust geweldig!
Deze foto moet je even aanklikken dan wordt hij vergroot: Linda in actie

maandag 11 september 2006

Bericht uit SL

Allereerst: wees gerust over het geld! Het was niet van mij (of toen nog wel,maar krijg het terug), want Mercy Ship betaald voor dit uitstapje. Ja ook Mercy Ships kent zijn zakenreisjes voor de mazzelaars.
Vandaag is dan het echte leven in Sierra Leone begonnen, want ik heb gewerkt. Maar eerst terug naar vrijdag.
Ik was al om een uur of half 12 op het vliegveld om zeker te zijn dat ze mijn plaatse niet alsnog hadden verkocht aan een ander. Uiteindelijk mochten we een uur of drie het vliegtuig in en kon het echte werk beginnen. Het vliegtuig was klein, maar zag er erg goed uit. Het had er een van KLM kunnen zijn. Toen ik in het vliegtuig zat kwam ik er achter dat we een tussenstop in Liberia hadden: Ik was dus voor een half uurtje weer op Liberiaanse bodem! Al moet ik zeggen dat het er weer eens regent (zoals gewend al amag het nu, want het is regentijd).
Toen ik dan eindelijk in Sierra Leone aan kwam was het al half 7. Daar stond een man me op te wachten en bracht me naar de helikopter. De helikopter was behoorlijk oud en er stonden dingen in de helikopter in het Russisch geschreven dus misschien een afgekeurde uit het Russische leger? Hij deed het in ieder geval goed. We konden er met een man of 20 makkelijk in. Het raampje achter mijn rug was open dus ik heb maar even mijn gordel omgedaan voordat ik er nog uit zou vallen. Aan de andere kant van het water werd ik opgehaald door Mercy Shippers. Ik leef met een gezin met een tienerdochter, twee meiden en een oudere vrouw in een huis. Het is echt heerlijk om weer even in een huis te zijn!!! Jullie weten niet hoe heerlijk dat is om bijv gewoon de deur uit te lopen en wat dachten jullie van even naar de koelkast te lopen en pakken wat je wilt! Geniet er maar van jullie ik do het deze weken ook straks is het weer over.
Zaterdag zijn we naar het strand geweest. De standen zijn hier echt geweldig! Prachtig uitzicht en niet te hoge golven lekker kabbelen in het warme water dus. We kregen wel even een tropische bui, maar na geschuild te hebben was het weer prachtig weer.
Gisteren, zondag, heb ik het lekker rustig aangedaan. ’s Morgen hebben we naar een kerkdienst gekeken op een DVD daarna gingen verschillende naar het strand, maar ik heb de dag heerlijk lezend doorgebracht. Al snel begon het te regenen dus ik blij dat ik niet mee was naar het strand en het heeft bijna de hele dag geregend. Soms was het droog en dan weer een verschrikkelijke grote tropische bui.
Vandaag ben ik dan echt aan het werk gegaan! Het lab is super, super klein, maar ziet er goed georganiseerd uit en de labtech is doing a good job. Eigenlijk zou hij volgende week vrij zijn, maar hij wil maar een paar dagen vrij. Hij denk dat hij veel van mij kan leren dus vind hij het sonde van zijn tijd. Voorlopig nog even geen boeven vangen en hopelijk blijft het hierbij.
Even voor de analisten onder jullie: de testen die ik hier doe zijn: malaria (hele vele malaria) hemoglobine (met een druppel bloed net als glucose meter), glucose vingerprik, hand methode hematokriet (jullie weten wel dat glazen buisje), handdif, urine dipstick en sediment en faeces. Volgens mij ben ik er dan al. O nee nog de handmethode voor het aantal witte bloedcellen. Dit had ik voor het laatst op school gedaan een jaar of 6 geleden.
Ik zal kijken of het gaat lukken een paar foto’s toe te voegen. Tot de volgende keer maar weer.