Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

zaterdag 10 mei 2008

Berichtje

Het heeft even geduurd, maar dan hier weer een berichtje.
Er was niet veel te melden dus duurt het even voor ik weer inspiratie heb.
Deze week hebben we de laatste monsters opgehaald: 408 in totaal. Het streven was 400 dus dat hebben we netjes gehaald. De laatste testen lopen nog tot halve wegen volgende week. Ook moeten we de laatste rapporten nog brengen. Het was een heel gedoe om te zorgen dat de mensen de medicijnen krijgen die ze nodig hebben, maar als het goed is kunnen we ze volgende week woensdag brengen. Ik had geloof ik verteld dat we de laatste weken in soort hutjes monsters aan het verzamelen zijn en dat hebben we geweten: bij ruim 50% van de mensen hebben we parasieten gevonden terwijl dat in het andere gedeelte rond de 20% lag.
We hopen de 21e mei te vertrekken en de 22e mei in Ned aan te komen dus hebben we nog een kleine week over. We hopen dus nog een kleine trip te maken. Eerst hadden we grote plannen om naar Nepal te gaan, maar dat is niet echt veilig op dit moment. We hebben gedacht aan Tibet, maar daar kom je nu niet in. Of Goa, maar dat is veel te heet. Zo was het overal wel wat, maar we hebben nu wat gevonden denken we. We moeten alleen nog even toestemming vragen aan de professor hier, een klein detail.

Op dit moment is het hier trouwens erg lekker weer. De laatste week zijn er regelmatig onweersbuien waardoor de tem is gezakt naar eind 30, wat beter was dan 42+!
Hieronder nog een paar foto’s van het straatbeeld hier die ik jullie niet wilt onthouden. Geniet en huiver!


We beginnen rustig aan: Met Joga! Wanneer we door ons park lopen is er een vaste club aan de Joga. Er zijn hier in de stad veel parken en die worden voor veel dingen gebruikt zoals kinderen die spelen, hang ouderen, hang stelletjes (in het geheim natuurlijk) en Joga
Brommers en moters, hier ook wel bike genoemd, zijn een erg makkelijk vervoersmiddel hier in het drukk verkeer. Deze foto is uit Delhi en volgens mij heeft de NUON behoorlijk moeite om uit te maken wie wat een electriciteit heeft gebruikt.
Het is meloenen en mango-tijd. Deze man woont tijdelijk op straat (zie hutje links) bij de watermeloenen. Ze zijn trouwens heerlijk!!
De riksja wordt voornamelijk gebruikt om personen te vervoeren, maar allerlei goederen kunnen er mee vervoerd worden bijv een moter
Verkeerstregels zijn er niet echt in India. Het enige wat je moet weten is waar je claxon zit en je gaspedaal. Verder heeft de grootste auto altijd voorrang. Ook horen ze links te rijden, maar veel auto's rijden meer rechts dan links om maar in te blijven halen. Soms staat er wel eens een politieagent om het verkeer te regelen en ik moet zeggen dat we wel naar hem luisteren, maar daar is ook alles mee gezecht.
Kamelen die kan je overal voor gebruiken. Deze was voor personen vervoer, maar hij wordt ook gebruikt voor goederentransport.
India en koeien: de boekjes zeggen het, maar er lopen hier inderdaad koeien op straat staan deze koeien vast, want ze zijn van een boer. Wel is dit gewoon half op de weg.

Wanneer je tonnen met graan hebt wat naar de stad moet dan wil je graag zoveel mogelijk in een keer vervoeren. Nu een trekker er voor, maar ook vaak kamelen. Zomaar een foto van overbeladen karren. Ik zou een hele collectie kunnen geginnen.
Genoeg foto's voor nu. Genieten jullei maar van het lekkere weer in Ned en van het rustige verkeer!!!!

zondag 4 mei 2008

cricket!

Hebben jullie mijn foto's van Delhi al gezien? Ze staan een stukje naar onderen. Het cricket stadion in Chandigarh, een van de drie gootste van India

Gisteravond zijn we naar een cricket wedstrijd geweest. Wanneer je in een land ben als India, waar cricket echt de sport is konden we niet anders. We zijn geweest met de broer en vader van Noortje (die vertrekken vandaag weer), Noortje, 2 jongens van het lab die altijd met ons mee worden gestuurd en ik. Het was echt een belefenis om nooit te vergeten.
Allereerst zaten we met 6 mensen in een ruim een half uur in een riksja om er te komen. Daar aangekomen was het echt heel druk, maar we dachten de goede ingang gevonden te hebben dus wij iedereen volgen. Alleen was het wel een erg apparte weg over een zandpad en overhekken, maar iedereen zei dat het goed was en dus volgen maar. Toen bleek dat we aan de hele verkeerde kant van het stadion uitkwamen. gelukkig mochten we een kortere weg en hoefden we niet meer door het stof heen.
Toen de ingang. We wisten dat de Indieers niet op hun beurt kunnen wachten en duwen, maar dit was echt zooooo erg!!! ik was blij er levend doorheen te komen om zo maar te zeggen. De politie stond er ook bij en die bleven maar inslaan met stokken op de wachtende en duwende mensen. Gelukkig heb ik geen klappen gehad, maar het scheelde soms niet veel.
Toen waren we eindelijk binnen! Er was plaats voor 61,500, maar er waren er denken we wel meer dan 75,000 mensen! Deze mensen staan op de trappen en gewoon overal. Ik heb geen idee of deze mensen over de hekken binnenkomen of de mensen omkopen om binnen te komen, maar ze zijn er. Regelmatig is er ergens een gevecht en dan komt de politie er weer even op los slaan. Ik snap nu trouwens wel de meeste regels van ckicket. Hier juichen ze trouwens voor alle punten ook die van de tegenstander. We zijn maar even voor het eind weggegaan, want ons leven is ons lief dus was het verstandiger voor de meute weg te gaan. Het was echt een belefenis om nooit meer te vergeten, maar ook om nooit meer te doen!
De wedstrijd was trouwens van de paar beste ploegen van India. Wisten jullie Nederland tegenwoordig ook een cricket team hebben? Ze beginnen beter te worden en hebben vorige week zelfs van India gewonnen!

JAAAAA een 6 punter!!!!!