Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

zaterdag 3 mei 2008

nieuw bericht

Kijk even onder het laatste bericht voor de foto's.
Ze zijn onderaan het vorige stukje gekomen

donderdag 1 mei 2008

Weer terug in Chandigarh!(met spaties!)

Gisteravond zijn we vanuit vuilnisbelt Delhi weer veilig aangekomen in Chandigarh. Er verongelukken inderdaad veel mensen in en rondom de trein, maar dat is ook niet gek wanneer je ziet dat er overal op het spoor mensen lopen en iedereen uit de deuren en ramen hangt. In ons deel werkte dan wel niet de airco de hele reis (toen dreef je echt van je stoel), maar de deuren waren netjes dicht.
Jammer genoeg hebben we geen Koninginnedag kunnen vieren, want we vertrokken net een paar uur te vroeg uit Delhi anders waren we welkom op de Nederlandse ambassade. Volgende keer beter plannen dus!
Het is weer lekker om in een schone stad te zijn, maar de hitte is niet echt minder. Ons appartement was niet te harden afgelopen nacht, maar dat hoort er bij moet je maar denken. Vanmorgen was ik al weer om half 8 op stap richting de sloppenwijk, maar het was behoorlijk zweten dus morgen vertrekken we om 7 uur.
De vader en broer van Noortje zijn sinds Delhi ook in India en die aan zondag weer weg. Dus buiten het werk om spelen we ook met hun toeristje al moet ik zeggen: laat mij maar werken dat is minder vermoeiend dan toeristje spelen!

Maar jullie willen natuurlijk de verhalen horen van Delhi en Agra! Eerst wil ik nog even tijd dat ik nu op het lab zit en 4 collega’s zitten lekker de snorken in hun stoel. Het is wel naptijd, maar volgens mij slaapt het echt niet lekker maar daar hebben ze geen last van blijkbaar.
Maar waar de verhalen. Het is moeilijk te kiezen waar te beginnen. Bij de treinreis langs de uitgestrekte velden met graan waar de vrouwen met de hand het graan aan het snijden waren of de plekken waar het graan gedorst was en in grote hopen op het veld lag. Of moet ik beginnen bij het uitstappen van de trein bij aankomst in Delhi en waar we in een mierennest terecht kwamen en we wel heel goed ons best moesten doen om elkaar niet uit het oog te verliezen. Het scheelde wel dat we voor hier langer zijn en meer opvallen. Of daarna beginnen te vertellen over dat we een auto-tje (riksja) hadden geregeld en hij ons op een gegeven moment vertelde dat hij niet verder mocht. Wij proberen, maar hij mocht echt niet verder. Tot wij uitgestapt waren en bleek dat het wel mocht, maar hij gewoon geen zin had. Daar stonden we dan midden op de markt en met een armzwaai werd ons verteld dat het hotel daar wel ergens kon zijn. Ach laat ik maar gewoon foto’s plaatsen dat zegt meer dan woorden!
Helaas…..foto’s plaatsen lukt nu even niet. Later beter dus nog even geduld voor meer!

Tijd voor de foto's!!!

Daar is hij dan!!!! De Taj Mahal en natuurlijk ik er voor. In het water kunnen julllie de weerspiegeling zien van de Taj Mahal zien.
Volgens de gids moest ik hier echt even ene foto voor mijn man maken. De volgende keer moet hij mee.Even een geschiedenislesje hoor: De Tah Mahal is in 1643 gebouwd door ene Mongol keizer Shah Jahan ter herinnering aan zijn favoriete echtgenote. Ze was zijn favoriet, omdat ze hem zonen gaf en zijn andere vrouwen niet. Het is dus een graftomebe. Hij wilde eigenlijk nog een zwarte Taj Mahal bouwen, maar dat vond zijn zoon te vele kosten dus hakte hij de handen van zij vader af en zette hem gevangen.
In dit fort, het Agrafort zette de zoon de keizer gevangen Dit uitzicht had de keizer vanuit zijn gevangenis: de Taj Mahal voor zijn vrouw.
Dit is de Jantar Manar waar ze in 1724 berekeningen aan de zon, maan en sterren konden doen: sterrenkundigen dus.
Vroeger vonden ze een gewoon graf niet genoeg dus bouwden ze er een hele tombe om heen. Het zijn ware kunstwerken en de moeite van het bezoeken waard!
Dit is de Jama Masjid, de grootste moskee van India heb ik mij later vertellen. Je kan niet eens naar binnen, maar er is wel een heel groot binnenplein waar veel mensen kunnen bidden
Hier staat Noortje voor een graftombe
De lotustempel: dat is een tempel waar orde en stilte heerst. Het is van een een of andere secte die uitgaat van de eenheid van de mens als een enkel ras (wat dat inhoud zou ik niet weten). Er zijn 27 bladeren die samen de lotusbloem vormen





dinsdag 29 april 2008

Bericht uit Delhi

Hallo lieve mensen
Even een kort bericht uit Delhi. Ik hoop dat jullie mijn fouten vandaag niet kwalijk nemen, want ikzitopeencomputer die betere tijden heeft gekend.
Delhi is heet en druk, maar we hebben wel erg veelgezien.
Veel tempels, graftombes, deplaatswaar mahad maghandi is gecremeerd, forten uit de tijd vande Mogols en noem maarop. Gisteren hebben we de Taj mahal gezien in Accra en ik heb me gedragen hoor Peter (wel mijn blog een beetje netjes houden he!)
Morgen hebben we nog demorgenhier en dan gaanwe weer met de trein richting Chandigarh. We zitten gelukkig inhet gedeeltemet AC wat koeler is en metvasteplaatsen. De restvandetrein isnet eenveewagen waar alle mensenuithangen enmet tralies voor deramen.
Donderdagdenk ikmeer verhalen en foto's. Veelsuccesmetlezen van zit stukje, maar het is echt niet anders
Groetjes