Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

zaterdag 19 april 2008

Foto's!!!

Tijd voor een galerie met foto’s die echt niet kunnen wachten voor ik terug kom.
De meeste foto’s zijn van vorig weekend toen we in Simla waren.
Dit is de stad Simla, gebouwd door de Engelsen tergen te bergen aan om in de hete zomers verkoeling te zoeken.
Noortje en Chandan op het plein in Simla. Chandan is een van de studenten die over ons moet 'waken'. Hij was zo ongeveer verplicht om met ons mee te gaan. niet ongeveer eingelijk, maar gewoon verplicht. Zo gaat dat hier, maar gelukkig had hij het erg naar zin.
Simla heeft een prachtig plein met verschillende standbeelden van belangrijke mensen die ik niet kende (en nu nog hun namen niet weet)
Achter op de foto zien jullie de op een na oudste kerk in India. Ik ben er zondagmorgen voor een dienst geweest. De liederen die ze zongen waren erg oud (rond 1600-1800 dus die kende ik niet), maar de preek was erg van deze tijd. Een Nederlandse dominee zou precies hetzelfde gezegd kunnen hebben wat erg verassend en verhelderend was (over dat we nog wel eens vergeten dat we een intieme relatie met God moeten hebben en hem niet ons verlanglijstje voor moeten houden. Blijkbaar hebben de mensen hier dezelfde valkuilen als in het westen.
Hey koelkast waar ga je met die man heen?
In een stad waar geen auto’s kunnen komen moet je je nieuwe koelkast toch boven op de berg krijgen. Alles wordt dus op de rug vervoerd van koelkasten tot aan gasflessen en etenswaren toe.
Even een foto met mezelf om te laten zien dat ik er echt geweest ben. Ook even samen met Noortje. Wanneer je goed kijkt kan je de besneeuwde toppen zien. Dat wolkje zijn geen rooksingnalen en is er ook niet met de computer ingeplaatst, maar is gewoon echt.

Wat vind je van mijn linker vriendje het aapje(achter de boom. Dichterbij durfde ik niet). Ze zijn hier wel eens erg lastig. Op sommige plaatsen pakken ze gewoon je handtas af, maken de rits netjes open en gaan je tas na voor lekkers. Wanneer er niets is geven ze de tas weer terug. In sommige dorpen zijn de apen zo lastig dat ze gewoon in huis komen om kleren te stelen en dan wachten tot je naar buiten komt en eten geeft om de kleren terug te krijgen! Ook zal ik er een bij een winkel wachten waar ze snoepjes verkopen. Toen er een jongen naar buiten kwam met een snoepje in zijn had pakte de aap die snel af en weg was hij. Ze zijn hier echt niet gek die apen!

Boven op een berg was een tempel(alle tempels zijn hier boven op een berg wat een mooi uitzicht geeft, maar erg veel energie kost! Rond lunchtijd is daar altijd voedsel voor de armen te krijgen dus gratis eten voor ons. Meestal is het erg druk met mensen, maar wij waren een van de weinige dus we werden goed bekeken moet ik zeggen maar ook goed naar onze wenken gediend en nog gratis ook!
Normaal zit hier het bruidspaar in, maar nu wij even
Even het prachtige uitzicht laten zien

Zien jullie de besneeuwde toppen van de Himalaya?

Zoek Linda en je zult haar vinden
Kinderen aan het hout sprokkelen

foto's 2

In de trein op weg naar huis
Ik had een raamplaats bemachtigd met goed uitzicht voor de foto’s

Een paar prachtige uitzichten die ik jullie niet wil onthouden, zulke uitzichten zo’n 5 uur lang en dat op mijn verjaardag. Dat was dus een superdag!





Er is vandaag (zaterdag)iemand van het lab getrouwd en daar mochten wij heen om te lunchen. Hier sta ik voor de ingang. Wat vinden jullei van mijn Sari? Een sari bestaat uit 2 stukken. Een kleine blouse die je schouders en je borsten bedekt. En de rest is van een stuk stof. Een heel gedoe om goed te doen, maar we hadden er hulp bij.
Met een stel collega’s op de foto en de bruid in het rood
Ik ben de laatste 2 weken ’s morgens naar de sloppenwijk geweest en bij deze familie gingen we iedere dag even wat drinken. Een erg gezellige familie en aardig aan de maat zoals jullie zien. Ze vonden dat ik wel erg mager was voor een Hollandse, want ze dachten dat in Ned wel genoeg te eten was. Ik heb maar niet uitgelegd dat er inderdaad genoeg te eten is, maar dat het in Ned geen teken van voorspoed is om dik te zijn, maar dat we juist dun willen zijn.
Helemaal rechts is een verpleegkundige, Pinky, die iedere dag mee gaat. We hebben haar familie ook opgezocht. Zie volgende foto
De zoon van Pinky (dit is haar korte naam de lange is te lang om te onthouden). Ze woont met man en zoontje in een eenkamerappartement met alleen een keuken en woonkamer waar het bed in staat en 2 kuipstoetjes en niet veel ruimte meer over is om te lopen.

Nu hebben jullie weer genoeg kunnen genieten van het leven in India dus weer terug naar Holland voor jullie!

dinsdag 15 april 2008

Verjaardag!!

Hallo Allemaal,
Bedankt voor de vele felicitaties voor mijn verjaar dat op de blog en mail!
Ik heb ze vandaag pas kunnen lezen, maar dat mocht de pret niet drukken! Ik heb een hele leuke verjaardag gehad: bijna de hele dag in de trein. Dit klinkt saai, maar was dat zeker niet.
Zaterdag morgen zijn we met de bus 4 uur richting het noorden getrokken naar de plaats Simla. Hier kwamen de Engelsen vroeger in de zomer wanneer het in de rest van het land te warm was. Het ligt er hoog (rond de 2500m), dus het was er heerlijk koel. Simla is in de uitlopers van de Himalaya dus we zijn in de Himalaya geweest!. We hebben ook een tour gedaan en konden de berg zien waarachter ergens Tibet is al is dat nog wel 2 dagen reizen hoor. In Simla zelf was geen sneeuw, maar we hebben wel de bergtoppen met sneeuw gezien echt super mooi. Maandag was een feestdag hier dus zijn we gisteren teruggekomen. We zijn met een trein gegaan die de Engelsen nog aangelegd hebben. De bus is wel sneller, want de trein rijdt niet hard, maar het is wel prachtig mooi. Vandaar dus dat ik mijn verjaardag in de trein heb doorgebracht. Morgen ga ik op het werk trakteren. Dinsdag is vastendag voor veel Hindoes dus dat is niet echt handig (al zouden wij dan wel meer hebben!)
Ik ga een proberen of het gaat lukken een paar foto’s te plaatsen