Tot een volgende trip ben ik weer gewoon in Woerden op het vertouwde adres

zaterdag 20 juni 2009

Benin nieuws!

Zo trouwe aanhangers van de Linda-Fanclub,
Tijd voor een berichtje om mijn scriptie te ontvluchten. Ja je gelooft het vast niet, maar ik zit op zaterdagmiddag gewoon achter mijn computer op mijn scriptie te ploeteren. Ik moet nl. toch aan boord blijven om dat ik dienst heb. Ik ben net even buiten wezen kijken en het weer is super op dit moment. Zielig dat ik binnen zit hé, maar het goede is wel dat het nu binnen lekker rustig is. De meeste mensen zijn weg of op hun kamer.
Ik begin er hier echt weer een beetje in te komen en ook mensen te leren kennen. En ook het werk is weer als van oudst: iedere avond aan het werk!
Er is weer veel te beleven hier! Haha. Gisteravond ook nog bij 2 mensen een zak bloed afgenomen voor een patiënt die bijna 9 uur op de operatie tafel lag. 2 van de artsen moesten hun vliegtuig halen, dus grote stress. Gisteravond zijn ook 2 nieuwe artsen aangekomen. Eerst dachten ze nog dat ze het niet af kregen en de patiënt op de tafel zouden laten liggen totdat het nieuwe team er was: zo iets van: welkom en ga meer mee naar de OK! Gelukkig was heit niet nodig, maar geen lekker gevoel voor de artsen die hun vliegtuig moesten halen.
Gisteren nog wat bijzonders meegemaakt. Ik zat in het zelfde vliegtuig als een Japans gezin dat voor 3 weken aan boord is. Ik zat gisteren met de vrouw, kinderen en een Zuid-Koreaanse aan tafel met eten. De Japanse vrouw vertelde dat ze altijd aan een Koreaan sorry wilde zeggen voor dat wat haar land de Koreanen aangedaan hebben rond de 2e Wereld oorlog. Een bijzonder moment!
Ik kwam er ook achter dat ze in Japan woorden hebben die op het Nederlands lijken. Dat komt door de invloeden van Nederland in de 16e eeuw. Toen was de grens van Japan voor iedereen gesloten behalve voor Nederland.
Genoeg geschiedenis voor jullie ik ga weer aan de slag
Morgen als het goed is vrij dus dan hoop ik dan toch eindelijk echt van boord te gaan

woensdag 17 juni 2009

schipleven

Even een berichtje om te laten weten dat hier alles goed is. Helaas valt mijn cruise wel een beetje in het water, want het regenseizoen is hier goed begonnen. 2 Dagen geleden kon het vliegtuig met nieuwe mensen niet eens landen door de onweer. (Air France durfde het natuurlijk niet aan zog een vliegtuig neer te laten storten) Die zijn dus aar in het buur land Togo geland en een dag later gekomen. Maar veel tijd heb ik toch niet om buiten te kunnen zitten dus dat komt goed uit. Het schip schommeld door dit weer behoorlijk dus dat is wijdbeens staan en je voelt je net dronken wanneer je door de gang zwabberd.
Het is wel weer even wennen hoor aan de Ameriaanse herarchie. Geen overleg, maar het zijn regels DUS gebeurd het zo. Niet echt iets voor Nederlanders, want die wil graag meepraten en overleggen. Maar ja hoort er even bij.
En ook het strakke ritme van voor half 8 gegeten te hebben! wel zijn de avinden lekker lang wanneer je je dinner al om 5 uur eet. Goed ik houd op met gezwam.
O ja ik hoorde dat ook in woerden de Mexikaanse griep is uitgebroken. Ik blijf nog maar even hier. We dachten van de week ook dat we het hadden, maar toch maar niet. We zijn wel al een paar dagen bezig waar we de monsters heen kunnen sturen voor het geval er echt iemand besmet is. En dat valt niet helemaal mee. We worden niet van het kastje naar de muur gestuurd, maar van land naar land en van persoon naar persoon doorverbonden en dan weet je nog niets
groetjs
Linda